Certificering af produktionsstyring for affaldsforbrændingsslagge til brug i bærelag i vejbyggeri

Ny frivillig certificeringsordning hos Dancert.

Producenter har nu mulighed for at få certificeret deres produktionsstyring for affaldsforbrændingsslagge til brug i bærelag.


Foreløbige resultater af fuldskalaforsøg med anvendelse af forbrændingsslagge som bærelag i vejbygning viser, at forbrændingsslagge er på niveau med stabilt grus kvalitet II (SG II). Der er derfor et ønske om at kunne udvide anvendelsen af affaldsforbrændingsslagge fra den nuværende anvendelse, begrænset til bundsikringslag, til også at kunne anvendes i bærelag i vejbygning. Ved udarbejdelse af certificeringsordningen er resultater efter 7 års anvendelse af en forsøgsstrækning taget i betragtning. Certificeringsordningen tænkes at skulle udvikles yderligere, i takt med at erfaringsgrundlaget udbygges.

De i bestemmelserne angivne krav er fastlagt ud fra den nuværende viden og erfaring med brug af affaldsforbrændingsslagge i bærelag i vejbyggeri.

Kravene er fastlagt med det udgangspunkt, at affaldsforbrændingsslaggen skal kunne indbygges til et bærelag, der har en bæreevne, frostsikkerhed, frostbestandighed og slidstyrke svarende til et bærelag af SG II.

Link til nye supplerende bestemmelser for denne nye ordning.

For yderligere info, kontakt venligst:
Auditor Iver Juel, e-mail: ivj@teknologisk.dk eller på tlf. 7220 1612

Tilmeld nyhedsbrev

×